25 Haziran 2009 Perşembe

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun!


Tüm herkezin kandiliniz kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim. Malum bu gün regaip kandili.. Bu günü en iyi şekilde değerlendirmek için altta bazı bilgiler vereceğim.. İlk olarak regaip kandili nedir, ne değildir bunu öğrenelim..

Regaip Kandili veya Regâib Kandili Hicri Takviminin Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen kandil gecesidir. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kuran'da geçmez. İslam kültüründe diğer kandiller gibi önemli bir yeri olan kandilde İslam peygamberi Muhammed(S.A.V) 'in iki rekat namaz kıldığına ilişkin çeşitli rivayetler vardır.

Regaip Kandili doğrudan Kur'an kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir ve büyük kutlamalarla kutlanır. Kaynak:Vikipedi

Nasıl İhya Edilmelidir?

-Mümkünse oruçlu olarak karşılanmalıdır.

-Kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması çok iyi olur.

-Kur'an-ı Kerim okunmalı, tövbe, istiğfar edilip tefekkür hali üzere olmalıdır.

-En azından yatsı ve sabah namazları camide cemaatle kılınmalıdır. Bu bütün geceyi ihya etmiş gibi sevap kazandırır.

-"Lâ ilâhe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhânallah", "Elhamdülillah", "Allahu Ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" gibi sözleri zikretmek, tekrar etmek çok sevaptır.
Kaynak: Samanyolu Haber

Terapi Blog

1 yorum: