8 Kasım 2009 Pazar

Eldeki Çatlakların Tedavisi Nedir ?


Kış neredeyse kapıya dayandı. Soğuk havalarla birlikte çalışan insanların birçoğunun vücudunun birçok bölgesinde, özellikle ellerinde tahrişler ve çatlamalar olmaya başlamıştır.. Evde uygulayabileceğiniz özel tedavi yöntemleriyle eldeki çatlakları yok etmek mümkün. Peki çatlayan ellere nasıl yöntemler uygulanabilir?

SABUN SEÇİMİ


İlk olarak uzmanlar kış aylarında ucuz ve aşırı bazik özellik gösteren sabunların kullanılmasını tavsiye etmiyor. Nedeni ise bu sabunların, kış aylarında soğuk suyla beraber kullanılması sonucunda ellerde aşırı gerginleşme ve kurumanın olması. Ayrıca, kalitesiz sabunların içindeki kimyasallarda kış aylarında tahrip olan ellere daha kolay zarar verebiliyor. Ayrıca ev hanımlarının kullandığı temizlik maddeleri (deterjan, sıvı sabun..) ve içinde yapay renklendirici bulunan parfümlü sabunlar, cildi tahriş ediyor.


NELER YAPILABİLİR ?


Dermatologlar yukarıda belirttiğimiz ssabun türleri yerine, nemlendirici doğal sabunları tercih etmemiz gerekiyor. Piyasada birçok yapay katkı içermeyen ve nemlendirici özelliği bulunan sabun mevcuttur. Fakat bu sabunları tek seferlik değil, ancak bütün bir kış boyunca tercih etmemiz, elde oluşan çatlaklara çözüm olabilir. Nemlendirici sabunlar yanında nemlendiri kremlerde eldeki çatlaklar için iyi gelebilir. Akşamları yatmadan önce elerinizi nemlendirici sabun uygulayabilirsiniz. Banyodan çıktıktan sonra nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Evde olduğunuz zamanlarda nemlendirici kremleri ellerinize uygulayıp, kremi iyice yedirene kadar ellerinizi ovalayabilirsiniz.

NOT: Nemlendirici maddeler içinde bakteri oluşumunu önlemek için 2 tane madde bulunuyor. Bu 2 madde derinizde alerji yaratabilir. Böyle durumlarda nemlendiriciyi hemen kesmeniz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder