26 Kasım 2009 Perşembe

YÖK'ten Danıştay Kararı Hakkında Açıklama Yapıldı



Malumunuz İstanbul Barosunun, YÖK (YüsekÖğrenim Kurulu) tarafından 2010 yılında uygulamaya sokulması planlanan yeni sınav sistemindeki katsayı değişikliklerinin yasalara aykırı olmasından dolayı açtığı davayı Danıştay'ın haklı bulması sonucu iptal edildiği duyuruldu. Bunun üzerine YÖK tarafından kamuoyuna bir açıklama yapıldı şimdi o açıklamayı paylaşmadan önce kişisel bir gözlemimi size aktarayım :) Farkındaysanız1 1990-1991 doğumlu gençlerin annesinden emdiği sütler burunlarından debisi neredeyse Düden Şelalesine yakın bir seyirde akıyor :) Bu arkadaşların kısa hayatını şöyle bir irdelersek. 1990-1991'de doğdular. 1997-1998 gibi okula başladılar. 2005 sularında lys'ye girdiler. Bir sene sonrasında Lys oldu OKS. Ardından Liseler 3 yıldan zorunlu olarak 4 yıla çıktı. Bu arkadaşların liseleye girdiği zamanda Süper Lise denen sistemde ortadan kalktı. Müfredata o seneye kadar okutulmamış limit türev integral gibi üniversite denkliğinde konular sokuldu. Ardından ÖSS'ye girdiler. Kazanamayanlar ayvayı yediler. Bu senede ÖSS oldumu size LYS-YGS ! İşte dostlar. Bu arkadaşlarımız ileride çektikleri bu sıkıntılarını bilinçaltından kusmaya başlarlar ise vay halimize :) Sözü fazla uzatmadan YÖK'ün açıklamasını sizlere sunayım..

YÖK Açıklaması;

Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu ve dün basına yansıyan Yükseköğretim Kurulu’nun 21.07.2009 gün ve 1266 sayılı kararının bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın kamuoyunda endişelere yol açtığı görülmüştür.

Yükseköğretim Kurulu’na resmi yollardan bugün (26 Kasım 2009) ulaşan karara ilişkin olarak Başkanlığımızın şu ana kadar herhangi bir tasarrufu olmamıştır. Karara itiraz için Başkanlığımıza tanınan süre bayramın son gününü takip eden Salı (1 Aralık 2009) günü son bulmaktadır.

Başkanlığımız karara itiraz edecektir. İtirazı takiben Danıştay tarafından alınacak karara göre Başkanlığımız ÖSS sisteminde daha önceden hazırladığı alternatif çözümlerden birisini kullanacaktır. Sonunda verilecek karar önümüzdeki yıl ÖSS sınavına girecek olan 1 milyonu aşkın öğrencimizin herhangi bir zarar görmesini engelleyecek bir karar olacaktır. Bu nedenle, sınava girecek olan öğrencilerimizin ve ailelerinin paniğe kapılmamaları, başka hiçbir şey düşünmeden çalışmalarına devam etmeleri ve Yükseköğretim Kurulu’nun alacağı, onların her biri için en iyisini yapmaya yönelik kararını beklemeleri uygun olacaktır.

PSXCRRD2HHJC



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder