26 Haziran 2010 Cumartesi

1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali İçin Ünlü İsimler Objektif Karşısında !


İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Temmuz ayı boyunca Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.
1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali’nin repertuvarında yer alan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operaların orijinal tarihi dekorlar sahnelenecek. 4 hafta sürecek festivalde, 8 farklı opera prodüksiyonu ve toplam 18 gösteri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatılacak. 

 Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Deutsche Oper Berlin ve Bremen Operası gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyecekler. Dünyaca ünlü Türk rejisör Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” adlı filminden Ludger Vollmer’in müzikleriyle operaya uyarlanan ve Kasım 2009’da Dünya Prömiyeri yapan eser ilk kez Almanya sınırları dışına çıkarak 1. İstanbul Uluslararası Opera Festivali’ne konuk olacak. Uluslararası müzik arenasının önemli isimleri de konuk solist sanatçı olarak Türk ve yabancı sanatçılar ile birlikte festivalde sahne alacak.
Ünlü isimlerde bu festivalin tanıtımı için gönüllü olarak Mehmet Turgut'a poz verdiler.İşte Beyazıt Öztürk,Yekta dikinciler,Burcu Esmersoy, Kubat gibi sanatçıların buluştuğu o fotoğraflar:

 Beyazıt Öztürk
 Yetkin Dikinciler
 Kubat
 Burcu Esmersoy

 Azra Akın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder