13 Haziran 2009 Cumartesi

Sarımsak, Elma, Yeşil Çay ve Kara Üzümün Faydaları



Sarımsak:

Kullanılan Kısmı:Çiçek Soğanları

Kullanım Alanları:Antibiyotik, antiseptik, expektoran (balgam söktürücü), diüretik (İdrar söktürücü ), tansiyon düşürücü, kanı sulandırıcı, kolesterol düşürücü, parazit düşürücü, bakteri öldürücü, teri arttırıcı özellikleri vardır.

Nefes darlığı, yüksek tansiyon, varis, bronşit, grip, astım, barsak parazitlerinde kullanılır.Antibiyotiğe dirençli bakterileride yokettiği, mesane kanserinde etkili olduğu bildirilmiştir


Elma:
Gülgillerden çiçekleri pembe, oldukça yüksek bir ağacın meyvesidir. Meyvesi (elma); çoğu yumruktan küçük ve yuvarlak, kabuğu parlak ve sert, kırmızıdan yeşile kadar türlü renktedir. Çekirdekleri ufaktır. Dokusu gevşektir. Kokusu hoş, tadı mayhoş veya tatlıdır. Amasya, Gümüşhane, Niğde ve Ferik gibi birçok çeşidi vardır.


Kullanıldığı yerler:
Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin bulantı ve kusmalarını azaltır. Hastalıkların çabuk geçmesini sağlar. İdrar söktürür, vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasında yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder. Kanı temizler. Kolestrolü düşürür. Damar sertliği ve kalp krizlerini önler. Kandaki şeker miktarını düşürür. Kabızlığı giderir. Şeker hastaları için faydalıdır. Dizanteri ve paratifoda iyileşmeye yardımcı olur. Öksürüğü keser. Kompostosu ateşi düşürür. Susuzluğu keser. Uçukları geçirir. Cildin taze ve güzel kalmasını sağlar. Göz ve kulak ağrılarında da kullanılır.


Yeşil Çay:
Kullanılan Kısmı:Yaprakları

Kullanım Alanları:Bütün çaylar(yeşil ve siyah çaylar) bu bitkidenelde edilir.4000 yıldır Çin'de tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Başağrısı, vücut ağrıları, hazımsızlık, depresyon, immun sistem destekleyicisi, toksinleri uzaklaştırıcı, enerji verici ve yaşam uzatıcı olarak kullanılmaktadır.

· Modern tıpda şu özellikleri gözlemlenmiştir:

· En önemli özelliği kanser riskini azaltmasıdır.İçerdiği polifenollerin kanser riskini azalttığı ileri sürülmektedir.

· İmmun sistem hücrelerini uyarır.

· Total kolesterol seviyesini azaltır; HDL ve LDL dengesini düzenler.

· Kan basıncını azaltıcı özelliği ile hipertansiyonda etkilidir.

· Pıhtılaşmayı engelleyici özelliği vardır.

· Antibakteriyel özelliktedir; bakterilerce oluşturulan diş plaklarının oluşumunu engeller.

· Yüksek oranda C vitamini içerir.

Kullanılışı:Yurt dışında Yeşil Çay Extractları mevcuttur



Kara Üzüm:
Her sabah içilen bir bardak kara üzüm suyu, diğer meyve sularından çok daha faydalı. Glasgow Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, meyve sularının yaşlanmayı ve kalp krizini önleyici etkileri araştırıldı. Araştırma sonucunda, kara üzüm suyu, faydalı meyveler liginin birincisi oldu. Kara üzüm suyunu elma ve böğürtlen suyu izlerken portakal, 4’üncü sırada kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder